MHS ordnar för tredje året i rad veteranfordonsrally på Ljusterö, som nås med bilfärja från Östanå, cirka 2 mil norr om Åkersberga.

Rallyt är öppet för alla fordon som är 20 år eller äldre. Förutom vanliga personbilar välkomnas särskilt veterantraktorer, mopeder, motorcyklar, lastbilar, bussar etc. Huvudsaken är att årsmodellen är 1999 eller äldre.Veteranmopeder tävlar i en egen klass i Ljusterörundan med egen prisutdelning. Passa därför på att vädra din klenod som är 20 år eller äldre denna dag. Rundan är c:a fem mil och går huvudsakligen på asfalterade vägar men vissa sträckor även på grusvägar.

Nyhet i år är att rallyt går upp mot Norra Ljusterö och över till Östra Lagnö. Vägbeskrivning och tävlingsformulär delas ut i samband med starten. Omkring åtta kontroller väntar under färden med kluriga frågor både om bilar och allmänna intressen. Det finns flera restauranger och serveringar på Ljusterö, men det går förstås också att ta med picknick-korgen. Vid start- och målplatsen finns mat- och kaffeservering samt toaletter i samarbete med Ljusterö Bygdegård.

Samling vid MHS-tältet vid Ljusterö Bygdegård lördagen den 7/9 senast kl. 10.00 för registrering och erhållande av startnummer och tävlingsinformation.Var ute i god tid!

Vägfärjan från Östanå går normalt bara två gånger i timmen. Ta färjan från Östanå kl. 09.10 eller 09.30. Färjan är avgiftsfri.

Startavgift: MHS-medlemmar deltar gratis, övriga 150:- per fordon.
Betalas vid incheckningen kontant eller med Swish.

Anmälan görs här på MHS hemsida under Evenemang.