Motorhistoriska Sällskapet i Sverige

Motorhistoriska Sällskapet i Sverige är en ideell förening för alla som är intresserade av motorfordonshistoria. MHS är riksomfattande och har ca 4000 medlemmar. Målsättningen är bland annat att befrämja att gamla fordon bevaras och att skapa ökad förståelse för den kulturella sidan av hobbyn. Som medlem i MHS får du kontakt med andra kunniga medlemmar och du når klubbkamrater som kan ha erfarenhet av just din typ av fordon. Den samlade kunskapen inom MHS är en unik resurs som du får del av genom klubbens tidskrifter, bibliotek, träffar, marknader, rallyn och de många olika evenemang som MHS anordnar.

MHS grundades 1965 och sällskapet är sedan 1969 anslutet till MHRF/Motorhistoriska Riksförbundet. MHRF har efter många års uppvaktning fått myndigheterna att inse att äldre fordon är kultur värd att stödja med skattebefrielse, besiktningslindringar och enklare införselregler. MHRF har i samarbete med Folksam även tagit fram förmånliga veteranfordonsförsäkringar som är tillgängliga uteslutande för medlemmar i MHRF-ansluten klubb.

MHS – en av landets största veteranklubbar – är öppen för alla med intresse för hobbyn, med eller utan eget fordon. Vill du veta mer om MHS, ägna en stund åt MHS webbsidor eller klicka på knappen nedan för att komma till MHS Facebooksida.