MHRF-försäkringen

OBS! Kom ihåg att bil ska vara utrustad med batterifrånskiljare och brandsläckare för att få MHRF-försäkring.

MHS är anslutet till MHRF/Motorhistoriska Riksförbundet. MHRF har efter många års uppvaktning fått myndigheterna att inse att äldre fordon är kultur värd att stödja med skattebefrielse, besiktningslindringar och enklare införselregler. MHRF har i samarbete med Folksam även tagit fram förmånliga veteranfordonsförsäkringar som är tillgängliga uteslutande för medlemmar i MHRF-ansluten klubb.

OBS! Genom MHRF-försäkringen får MHS ett bidrag för varje fordon som är försäkrat genom klubben. Det är 35:- per år och fordon. Det betyder mycket för klubbens verksamhet, så försäkra ditt/dina fordon genom MHS!

MHRF-försäkringar för samlarfordon

(Information hämtad från MHRFs hemsida http://www.mhrf.se/forsakring)
Ansökan om försäkring görs på MHRFs hemsida.

MHRF-FÖRSÄKRINGEN ägs och drivs sedan 1975 av de 170 klubbarna inom MHRF i samarbete med Folksam och har idag drygt 35 000 försäkringar. Ägaren måste vara ansluten till en av dessa klubbar.

Försäkringen är avsedd för personbilar, lätta och tunga lastbilar, bussar, traktorer, husvagnar, motorcyklar och mopeder.
Personbilar, lätta lastbilar och motorcyklar t.o.m. 2003, mopeder t.o.m. 1983. Tunga lastbilar, bussar och husvagnar t.o.m. 1993. Traktorer t.o.m. 1983.

Om man i minst ett år haft, och ännu har, en försäkring för bil eller mc kan det finnas möjlighet att försäkra ett fordon av samma typ tillverkat 2003-2013 om det är av klar samlarfordonskaraktär.

Fordonet ska vara i gott bevarat skick eller renoverat till ursprungsskick. Ombyggda eller modifierade fordon kan också försäkras. Ta kontakt med klubben om du har några frågor.

mhrf-forsakring

MHRF-försäkringen

När man ansöker om en MHRF-försäkring (görs på MHRFs hemsida) för en bil, lastbil/buss eller motorcykel, väljer man i första hand en inspektör från den klubb man är medlem i. Inspektören gör en statusbesiktning av fordonet för att MHRF och Folksam ska veta skicket när försäkringen startar.
MHS har ett antal inspektörer runt om i landet. Om det inte finns en MHS-inspektör i närheten av där du bor, kan också andra klubbars inspektörer hjälpa till. De finns listade på MHRFs hemsida www.mhrf.se. Där kan du söka på ort eller postnummer.

Fordonsinspektörer
Motorhistoriska sällskapet i Sverige

Namn Ort
Andersson Carl-Gustav
Asariew Peter VAXHOLM
Balkedal Anders MALMÖ
Berglund Thord UPPSALA
Cyrus Lars
Gustavsson Kjell
Heland Stefan
Karlström Joakim (Kim)
Lindberg Tommy
Liljekvist Thord
Lindén Lage
Lyckholm Kenneth
Melin Nicholas
Rydh Börje
Sander Ulf
Setterwall Per
Spångberg Peter
Törnberg Hans-Ola
van Rijswijk Henrik
Öun Mikael
TYRESÖ
ESKILSTUNA
KUNGSÄTER
ÅKERSBERGA
LYRESTAD
SOLLEBRUNN
HORN
VALSKOG
STOCKSUND
ROSERSBERG
SEGELTORP
HEMSE, GOTLAND
GRÖDINGE
FUNÄSDALEN
STOCKHOLM
NORSBORG

vc_column]