MHRF-försäkringar

MHS är anslutet till MHRF/Motorhistoriska Riksförbundet. MHRF har efter många års uppvaktning fått myndigheterna att inse att äldre fordon är kultur värd att stödja med skattebefrielse, besiktningslindringar och enklare införselregler. MHRF har i samarbete med Folksam även tagit fram förmånliga veteranfordonsförsäkringar som är tillgängliga uteslutande för medlemmar i MHRF-ansluten klubb.

OBS! Genom MHRF-försäkringen får MHS ett bidrag för varje fordon som är försäkrat genom klubben. Det är 35:- per år och fordon. Det betyder mycket för klubbens verksamhet, så försäkra ditt/dina fordon genom MHS!

MHRF-försäkringar för samlarfordon

(Information hämtad från MHRFs hemsida http://www.mhrf.se/forsakring)
Ansökan om försäkring görs på MHRFs hemsida.

MHRF-FÖRSÄKRINGEN ägs och drivs sedan 1975 av de 170 klubbarna inom MHRF i samarbete med Folksam och har idag drygt 35 000 försäkringar. Ägaren måste vara ansluten till en av dessa klubbar.

Försäkringen är avsedd för personbilar, lätta och tunga lastbilar, bussar, traktorer, husvagnar, motorcyklar och mopeder.
Personbilar, lätta lastbilar och motorcyklar t.o.m. 1999, mopeder t.o.m. 1982. Tunga lastbilar, bussar och husvagnar t.o.m. 1989. Traktorer t.o.m. 1979.

Om man i minst ett år haft, och ännu har, en försäkring för bil eller mc kan det finnas möjlighet att försäkra ett fordon av samma typ tillverkat 2000-2009 om det är av klar samlarfordonskaraktär.

Fordonet ska vara i gott bevarat skick eller renoverat till ursprungsskick. Ombyggda eller modifierade fordon kan också försäkras. Ta kontakt med klubben om du har några frågor.
Broschyr om MHRF-försäkringen

mhrf-forsakring


MHRF_Villkor_1_maj_2019

Besiktning för MHRF-försäkringen

När man ansöker om en MHRF-försäkring (görs på MHRFs hemsida) för en bil, lastbil/buss eller motorcykel, väljer man en besiktningsman från den klubb man är medlem i. Besiktningsmannen gör en statusbesiktning av fordonet för att MHRF och Folksam ska veta skicket när försäkringen startar.
MHS har ett antal besiktningsmän runt om i landet. Om det inte finns en MHS-besiktningsman i närheten av där du bor, kan också andra klubbars besiktningsmän hjälpa till. Ta alltid kontakt med MHS försäkringsansvariga Nicholas Melin på tel: 070-817 94 27, mail webmaster@mhs.se, om du vill ha en besiktning gjord av en besiktningsman från en annan klubb, eller om du har frågor om försäkringen.

Besiktningsmän
Motorhistoriska sällskapet i Sverige

Namn Ort
Andersson Carl-Gustav
Antonsson Lars-Gösta NYBRO
Balkedal Anders MALMÖ
Berglund Thord UPPSALA
Bergström Lars TÄBY
Cyrus Lars TYRESÖ
Forssberg Bo GÄVLE
Gustavsson Kjell ESKILSTUNA
Heland Stefan KUNGSÄTER
Holte Mats TÄBY
Högberg Bo STRÄNGNÄS
Jacobsson Stig VETLANDA
Karlström Joakim (Kim) ÅKERSBERGA
Lindberg Tommy LYRESTAD
Liljekvist Thord SOLLEBRUNN
Lindén Lage HORN
Lyckholm Kenneth VALSKOG
Melin Nicholas STOCKSUND
Rydh Börje ROSERSBERG
Sander Ulf SEGELTORP
Setterwall Per HEMSE
Sjöberg Hans UPPLANDS VÄSBY
Spångberg Peter GRÖDINGE
Törnberg Hans-Ola FUNÄSDALEN
van Rijswijk Henrik STOCKHOLM
Öun Mikael NORSBORG