MHS Skånerundan 4 augusti

Motorhistoriska Sällskapet i Sverige inviger den 4 augusti 2018 ett helt nytt veteranfordonsrally: MHS-SKÅNERUNDAN. Rallyt är tänkt att bli årligen återkommande på olika platser i Skåne. I år går rallyt på Kullahalvön i nordvästra Skåne med start- och målgång i Viken i Höganäs kommun, cirka två mil norr om Helsingborg.

Evenemanget är öppet för alla fordon som är 20 år eller äldre. Inte endast personbilar utan alla typer av veteranfordon är välkomna, såsom exempelvis veterantraktorer, mopeder, motorcyklar, lastbilar, bussar etc. Huvudsaken är att årsmodellen är 1998 eller äldre.

Rallyt har en sträckning av cirka sex mil och går på asfalterade vägar. Det finns möjlighet och tid att avnjuta både lunch, kaffe och sevärdheter under rallyts genomförande. Preliminärt kommer rallyt att passera Lerberget, Höganäs, Krapperups slott, Mölle, Kullaberg, Arild, Jonstorp, Allerum, Sofiero slott, Kulla Gunnarstorps slott, Domsten och Helsingborg.

Vägbeskrivning och tävlingsformulär utdelas på sedvanligt sätt i samband med rallystarten. Omkring åtta kontroller väntar under färden med kluriga frågor om både bilar och allmänna intressen. Det kommer även att finnas bemannade kontroller med bland annat enklare manöverprov.

Det finns flera restauranger och serveringar utefter färdvägen men det går givetvis utmärkt att ta med picknick-korgen och avnjuta under loppets gång. Det kommer att finnas generöst med tid avsatt för pauser utmed rallyvägen. Tips på rastplatser framgår av rallymaterialet

Fakta

– Samling vid MHS-tältet i Vikens hamn lördagen den 4/8 kl. 10.00 för avprickning och erhållande av startnummer och tävlingsinformation. Obligatorisk föranmälan enligt nedan.

– Parkering och utställning av deltagande fordon sker i Vikens hamn mellan kl. 10.00 och 10.45. Det finns affärer och restauranger i hamnen och tid för att umgås och mingla.

– Första start kl. 10.45, därefter en bil per 45 sekunder, sista målgång och prisutdelning cirka kl. 15.00.

Startavgift: MHS-medlemmar deltar gratis, övriga 150: -/fordon. Betalas vid incheckningen kontant eller med Swish.

Anmälan via formulär till höger.

Frågor? E-posta henrik@mhs.se eller ring rallyarrangör Henrik van Rijswijk, styrelseledamot i MHS, 076-822 65 40.

Viken