Arninge-Rundan är ett samarbete mellan MHS och Club Victoria. MHS svarade för banläggning och praktiska detaljer vid start och målgång, medan Club Victoria hade tagit fram frågor till tävlingen och ordnade med all förtäring. Innan start fick deltagarna kaffe och fikabröd.
Banan, som hade lagts av Mats Holte och Hasse Sjöberg från MHS, var c:a 40 km och gick både på landsvägar och cykelbanor. Drygt 4 km av banan gick längs en grusväg som kantades av såväl hästhagar som åkermark.
Bansträckningen uppskattades av deltagarna och inga tråkiga trafikincidenter rapporterades. Vid målgång väntade två olika teknikövningar för deltagarna, slalomkörning mellan vägkoner och ett balansprov på planka.
Vädret för dagen var växlande molnighet och sol men ganska kyligt. Ett knappt 40-tal deltagare kom till premiären för Arninge-Rundan. Efter målgång och teknikprov kunde deltagarna köpa korv och dricka i väntan på resultatuträkningen och själva prisutdelningen.
Segrare i Arninge-Rundan 2019 blev Carl-Göran Sehlberg med 16 poäng av 19 möjliga. På andra plats kom Örjan Andersson med 15 poäng och på tredje plats Nicklas Sansoni, även han på 15 poäng men med en sämre gissning utslagsfrågan. (Längd på ett snöre). Priset för bästa tjej gick till Pia Bordier.

Arninge-Rundan 2019 Resultat