För varje kontroll finns en länk till en frågesida. för att kunna logga in på den sidan behöver du ett lösenord som du hittar ute på kontrollen (i verkliga världen, IRL). Du anger ditt, eller ditt lags, namn och lösenordet för den kontrollen, svarar på frågorna och klickar på knappen för att skicka iväg svaren.
Sedan fungerar det likadant på varje kontroll.
Skyltarna med lösenorden är svart/gula och c:a 80×30 mm. De är diskret placerade för att förhoppningsvis få sitta kvar under rallyt. Ge inte upp direkt, utan leta ordentligt!
Skulle ni inte hitta lösenordsskylten på någon kontroll, kontakta banläggaren, så får ni vägledning, eller så får ni lösenordet om skylten skulle vara borta.
Ta gärna bilder när ni är ute och skicka till info@mhs.se, så lägger vi upp en del på Facebook och tar med en del i kommande nummer av Motorhistoriskt Magasin.
Vi stänger rallyt efter den 30 september och publicerar en resultatlista här och på Facebook.
Kortaste körsträcka K1 till K5 är c:a 6 mil (ej motorväg).
Här nedan finns ett infoblad med vägbeskrivning och QR-koder till kontrollerna och en rallyskylt du kan ha på/i bilen.

Kontroll 1 Länk till frågor
K1. Saxtorp kyrka. (Lappen sitter på baksidan av elskåpet)
55.8394, 12.9611
Vi står precis vid start och stopp-sträckan av det förr världsberömda SAXTORP GRAND PRIX som kördes 1930-1939 i Saxtorpslingan, vars sträckning fortfarande används, men nu är vardagsvägar. ”Grand Prix-vägen” heter ju raksträckan ännu idag. Jag sätter rent av upp en extra info-lapp om just detta eftersom jag var en av de som inte visste om detta förrän bara för ett år sedan.

Kontroll 2 Länk till frågor
K2. Landskronas berömda Citadell. (Lappen sitter på sidan av vandringsledstolpen)
55.8721, 12.8204
Man kan skriva löpmeter av artiklar men det behövs inte, ty det har redan skrivits. Från att vara planerat att vara Sveriges huvudstad vid ett tillfälle till att vara Kvinnofängelse och i senaste tid vara filminspelningsplats för SVT Barns ”Saibo”

Kontroll 3 Länk till frågor
K3. Örenäs gånggrift. (Lappen sitter på baksidan av anslagstavlan).
55.9440, 12.7710
På väg till kontrollen passerar ni det berömda Örenäs slott, men målet är Örenäs Gånggrift. En 5000 år gammal ”gravsal” för sju personer som man får lov att krypa in i för att undersöka och utsikten över hela Öresund och Danmark är fantastisk.

Kontroll 4 Länk till frågor
K4. Tågarp. (Lappen sitter på baksidan av en ledningsstolpe intill parkeringen).
55.9252, 12.9556.
En runda ut på den vackraste av Skånsk natur, över böljande fält och med målet intill en nostalgibutik som säkerligen flertalet av oss medlemmar tycker blir intressant att besöka. Ett stenkast härifrån ligger dessutom vad som verkar vara ett trevligt mål ”Flinckmans Cafe”.

Kontroll 5 Länk till frågor
K5. Borgeby Slott. (Lappen sitter ”inuti” Sevärdhetsskylten).
55.7501, 13.0375.
Ytterligare en bensträckare som faktiskt korsar över Grand Prix-vägen i Saxtorp, så passade ni inte tidigare på att köra hela eller del av sträckningen så har ni ett prima tillfälle denna gång då målet ligger söder om Saxtorp i anrika Borgeby Slott som nu har flertalet fina besöksmål samlat hos sig.

Banläggare: Roger Friberg  070-225 03 28