Text: Kjell Carles

Startplats vid Össeby kyrkoruin i Brottby.
Strax efter klockan 21 började det hända saker och ting vid Össeby kyrkoruin i Vallentuna. I skydd av mörkret kom de från alla håll för att samlas. Det var en skara bestående bland annat av åtskilliga djävlar, gastar, zombies och häxor… men även en dödgrävare, två punkare (!) och ett antal fladdermöss, kunde märkas bland de som mött upp…

En och annan av de mörklagda personerna måste tidigare på kvällen mött självaste Greve Dracula – från deras halsar rann blodet ymnigt…
Det visade sig att denna kväll i oktober var ett återkommande möte där varje deltagare skulle färdas vidare med fordon för att besöka kyrkor och kyrkogårdar i trakten.
Givetvis var allas fordon ”pimpade” som det anstår en dag som denna…!!!
Arrangören för denna kusliga färd i natten var MHS – Motorhistoriska Sällskapet i Sverige och händelsen hade namnet MHS Halloweenrally 2023.
Antal bilar som rörde sig i det mörka landskapet var ungefär 40 stycken till antalet. Här fanns spöklika amerikanare, ett antal ruskiga Volvo, några Oplar av tveksam kvalitet, en gammal liksvart Rover, en Saab 95 kombi som måste ha sin hemvist i bilarnas helvete och så bilen vi färdades i, Olles silverbleka Audi.
När vi så anlände åter vår hemvist norr om Uppsala var det nya dygnet redan någon timme gammal…