Motorhistoriska Sällskapet i Sverige anordnar nu åter – för fjärde gången – veteranfordonsrally på Ljusterö i Stockholms skärgård, som nås med bilfärja från Östanå, cirka 2 mil norr om Åkersberga. Rallyt är öppet för alla fordon som är 20 år eller äldre. Förutom vanliga personbilar välkomnas särskilt veterantraktorer, mopeder, motorcyklar, lastbilar, bussar etc. Huvudsaken är att årsmodellen är 2002 eller äldre. Rallyt arrangeras i samarbete med Ljusterö Bygdegårdsförening.
Veteranmopeder och traktorer tävlar i en egen klass i Ljusterörundan med en något förkortad rallyväg och egen prisutdelning. Passa därför på att vädra din klenod som är 20 år eller äldre denna dag. Föranmälan gäller och görs enligt nedan. Sista anmälningsdag är den 25 juni.
Anmälan gör du här.
Samling vid Ljusterö Bygdegård senast kl. 10.30 för registrering och erhållande av startnummer och tävlingsinformation. Första start kl 11. Information om färjetrafik, parkering mm finns på MHS hemsida och skickas också till alla anmälda deltagare.
Rallyt har en sträckning av drygt fyra mil och går huvudsakligen på asfalterade vägar men vissa sträckor även på grusvägar. I år kommer rallyt att utgå från Bygdegården och köras bl a mot Södra Ljusterö och Linanäs. Vägbeskrivning och tävlingsformulär utdelas på sedvanligt sätt i samband med rallystarten. Vid start- och målplatsen Ljusterö Bygdegård finns ordentlig mat- och kaffeservering i regi av Ljusterö Bygdegårdsförening. På den trevliga bygdegården finns också toaletter och gott om utrymme både för fordon och förare/passagerare.
MHS medlemmar deltar gratis. Deltagaravgift för övriga 150:- per ekipage. Betalas i förskott via Swish 123 453 64 21 eller till plusgiro 40 14 41-1. Ange ”Startavgift Ljusterörundan” och ditt namn på betalningen.
Frågor? Ring MHS kansli 08-702 07 06 torsdag 9-12 eller till arrangören Henrik på tel 076-822 65 40. Du kan också maila till henrik@mhs.se.