Bild 7 Nr 65 Albert Lemaitre

Presentation6

Specialtema i år är Paris-Rouen 125 år. År 1894 genomfördes det som brukar betraktas som den första biltävlingen i världen och vi vill gärna slå ett slag för de äldsta fordonen den här dagen.
Deltagarna 1894 körde sträckan på 127 km mellan Paris och Rouen. 21 startade och 17 kom fram till målet.

MHS Lopp 30 är öppet för hur gamla fordon som helst till och med årsmodell 1945. Det har en bansträckning på c:a 60 km.

Under rundan kommer det att vara ett antal kontroller med teoretiska och praktiska prov.

Tidsenlig (med fordonen) klädsel uppmuntras, men är frivilligt. Vi kommer också att ha en tävling med bedömning (Peoples Choice) av ekipage och klädsel.

Starten kommer att vara i Sigtunatrakten och mål kommer att vara vid Skokloster. Närmare detaljer kommer i separat bekräftelse i god tid innan loppet går. OBS! Sista anmälningsdag är den 8 juni.

Tider

Samling är kl 10:00 och första start kl 11:00.

Kostnader

Deltagaravgift är 120:- per person och inkluderar kaffe och smörgås på morgonen, guidad visning och kaffe med bulle vid målgången på eftermiddagen. (Det är ingen startavgift för fordonen i år).

På kvällen finns möjlighet att delta i gemensam middag på Skokloster Restaurang och efteråt möjlighet till övernattning på hotellet. Middagsmeny (går att variera) är: 2 rätters – En klassisk laxtartar till förrätt, Helstekt ryggbiff med potatisgratäng 425 kr/person.

Övernattning på hotellet. Paketpris: 1295 kr/person och då ingår följande – Del i dubbelrum, middag enligt ovan och frukost efterföljande dag. Boende bokas av respektive deltagare till Skokloster Hotell & Restaurang, tel 018-38 61 00 eller mail bokning@skokloster.se.

MHS Oldtimer & Nostalgiträff

Under eftermiddagen pågår MHS Oldtimer & Nostalgiträff vid Skokloster, så välkomnandet vid målgången kommer att bli något alldeles extra! Se separat info.

Välkomna!