För varje kontroll finns en länk till en frågesida. för att kunna logga in på den sidan behöver du ett lösenord som du hittar ute på kontrollen (i verkliga världen, IRL). Du anger ditt, eller ditt lags, namn och lösenordet för den kontrollen, svarar på frågorna och klickar på knappen för att skicka iväg svaren.
Sedan fungerar det likadant på varje kontroll.
Skyltarna med lösenorden är svart/gula och c:a 80×30 mm. De är diskret placerade för att förhoppningsvis få sitta kvar under rallyt. Ge inte upp direkt, utan leta ordentligt!
Skulle ni inte hitta lösenordsskylten på någon kontroll, kontakta banläggaren, så får ni vägledning, eller så får ni lösenordet om skylten skulle vara borta.
Ta gärna bilder när ni är ute och skicka till info@mhs.se, så lägger vi upp en del på Facebook och tar med en del i kommande nummer av Motorhistoriskt Magasin.
Vi stänger rallyt efter den 30 september och publicerar en resultatlista här och på Facebook.

Banan är endast 4,2 mil, men med tanke på att den går genom Lidingö tätort med hastighetsbegränsningar så är det nog lagom för en trevlig tur.

Noteringar och tips:

Starten sker vid Bergianska trädgården vilket betyder att deltagande fordon under dagtid vardag betalar trängselskatt. Man kör rakt igenom rondellen under Roslagsvägen när man lämnar Bergianska ut på Bergiusvägen och vidare mot Stora Skuggan och norra Djurgårdsstaden och till sist Ropsten där man kör upp på Lidingö bron.

K4 vid Klippuddens brygga passar fint för picknick.  Där sitter man fint precis vid farleden med alla passerande båtar och fartyg. 

K5 är mycket nära Millesgården som är väl värt ett besök. Platsen bjuder också på en strålande utsikt över Stora Värtan och bygget av den nya järnvägs- och gång/cykelbron till Lidingö.

Rundan lämpar sig väl för den som vill åka moped. Det går ju att parkera både bil och ev släpvagn vid Bergianska alternativt på pendlarparkeringen under Roslagsvägen. Använder man sig av Google maps och anger cykel som fordon får man all info man behöver för sin moppetur. Förslag på några trevliga matställen finns i slutet av dokumentet.

Här nedan finns ett infoblad med vägbeskrivning och QR-koder till kontrollerna och en rallyskylt du kan ha på/i bilen.

Kontroll 1 Länk till frågor
K1. Bergianska trädgården, vändplan. Skylten på baksidan av skylten.
N 59.370011, E 18.047837

Kontroll 2 Länk till frågor
K2. Södreåsvägens ände. Skylten på baksidan av skåpet.
N 59.363374, E 18.245172

Kontroll 3 Länk till frågor
K3. Ekholmsnäs Gård. Lösenordsskylten på baksidan av skylten
N 59.362497, E 18.193316

Kontroll 4 Länk till frågor
K4. Klippuddens Brygga. Skylten på baksidan av skåpet.
N 59.345925, E 18.223312

Kontroll 5 Länk till frågor
K5. Forresta, övre entré. Skylten på baksidan av urnan.
59.359670, 18.119707

Banläggare: Michael Hellqvist 070-564 28 74