MHS Ljusterörundan 1 september

Motorhistoriska Sällskapet i Sverige upprepar förra årets rallysuccé: veteranfordonsrally på Ljusterö, som nås med bilfärja från Östanå, cirka 2 mil norr om Åkersberga. Förra året genomfördes rallyt som den klassiska Småsvängen för småbilar men i år har Ljusterörundan blivit ett eget rally – öppet för alla fordon som är 20 år eller äldre.
I år vill vi gärna samla alla typer av veteranfordon. Förutom vanliga bilar är således veterantraktorer, mopeder, motorcyklar, lastbilar, bussar etc välkomna. Huvudsaken är att årsmodellen är 1998 eller äldre.
Rallyt har en sträckning av cirka fem mil och går huvudsakligen på asfalterade vägar men vissa sträckor även på grusvägar. Det finns möjlighet och tid att avnjuta både lunch, kaffe och sevärdheter under rallyts genomförande. Vägbeskrivning och tävlingsformulär utdelas på sedvanligt sätt i samband med rallystarten. Omkring åtta kontroller väntar under färden med kluriga frågor både om bilar och allmänna intressen. Det kommer även att finnas bemannade kontroller med bland annat enklare manöverprov.
Det finns flera restauranger och serveringar på Ljusterö men det går givetvis utmärkt att ta med picknick-korgen och avnjuta under loppets gång. Det kommer att finnas generöst med tid avsatt för pauser utmed rallyvägen. Tips på rastplatser framgår av rallymaterialet.
Fakta:
– Samling vid MHS-tältet på Ljusterö Torg lördagen den 1/9 senast kl. 10.00 för avprickning och erhållande av startnummer och tävlingsinformation. (Från Ljusterö färjeläge fortsätt cirka en kilometer så kommer man till Ljusterö Torg på vänster sida).
– Var ute i god tid! Vägfärjan går från Östanå normalt sett endast två gånger i timmen. Vi rekommenderar att ni tar färjan från Östanå kl. 09.10 eller 09.30. Färjan är avgiftsfri. Restiden från Norrtull i Stockholm till Östanå är cirka en timme, från Åkersberga cirka 25 minuter längs väg 276.
– Parkering och utställning av deltagande fordon på Ljusterö Torg mellan kl. 10.00 och 10.30. Det finns affärer och restauranger vid torget och tid för att umgås och mingla.
– Första start kl. 10.30, därefter en bil per 45 sekunder, sista målgång och prisutdelning cirka kl. 14.30 .
Startavgift: MHS-medlemmar deltar gratis, övriga 150: -/fordon. Betalas vid incheckningen kontant eller med Swish.
Anmälan: Via formulär ”Anmälan till Evenemang” till höger.
Hjärtligt välkomna !!!

Ljusterö